Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Italiaans dessert met Limoncello

Italiaans dessert met Limoncello

Limoncello vindt haar oorsprong in Zuid-Italië. Het drankje hoort ijskoud gedronken te worden. En zoals voor Italianen gewoon, iedere streek heeft weer haar eigen 'geheime' recept. Maar één ding blijft, de smaak van de allerlekkerste citroenen. De basis voor een uitstekende Limoncello.

Uiteraard worden deze, zoals het hoort, met de hand geplukt. Net als het schillen overigens met de hand gaat. Hoewel ook daar de tijd niet stilstaat en sommige limoncellomakers ook de citroenen schillen met een speciale citroenschilmachine. Alleen de gele laag wordt gebruikt, en absoluut niet het witte laagje onder de schil, dat geeft namelijk een bittere smaak. 

U leest het goed, een echte goede limoncello is een ambachtelijk bereide Limoncello. Puur ijskoud drinken is het een waar genot. Maar wist u dat Limoncello ook heerlijk is in desserts. We hebben er een voor u geselecteerd. Gewoon, omdat die lekker is. Geniet ze!

Recept:

Heerlijk luchtig Italiaans dessert met Limoncello en citroen

Ingrediënten:

• 4 eieren 3 blaadjes gelatine 
• 1 citroen • 250 gr. slagroom
• 80 gr. suiker  • 75 ml Limoncello

Bereidingswijze:

Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf en zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de citroen en bewaar een beetje voor de garnering. Mix de eidooiers met de suiker en citroenrasp tot een luchtige bijna witte massa. Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verhit een steelpannetje op het vuur. Knijp de citroen uit en verwarm het sap in het pannetje. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het warme citroensap. Zet het vuur uit en laat een paar minuutjes afkoelen en schenk dan bij de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de Limoncello toe en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel ¾ deel door mengsel van eidooiers en citroensap. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten er luchtig door. Verdeel het mengsel over 4 glazen en spuit of schep de ¼ deel slagroom er bovenop en garneer met wat citroenrasp. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Uit serveren en het grote genieten kan beginnen.

In beeld: Hoe wordt Limoncello gemaakt

René Pluijm is op Sicilië en gaat op bezoek bij de Nederlandse broers en limoncellomakers Benno en Franco. Hij proeft daar limoncello, die gemaakt is van citroenen die hij zelf geplukt heeft.