Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Kippenvleugels in Smokehead Single Malt Islay Whisky en Cola

maandag 19 oktober 2020

Zaterdagavond bij de borrel, zondag tijdens de sportprogramma’s of gewoon omdat het heel lekker is. Kippenvleugeltjes zijn een eiwitrijke snack of met wat salade en aardappeltjes perfect voor het diner. Wij maakten ze in een heerlijk marinade van Smokehead Single Malt Islay Whisky en Cola. Klinkt als een gekke combinatie? Na het proeven van deze kippetjes wil je niet meer anders!

 kippenvleugelsmetharissa-5.jpg

Ingrediënten

1 kilo kippenvleugels (zonder kruiden)
125 milliliter Smokehead Single Malt Islay Whisky
4 teentjes knoflook geperst
12 eetlepels ketchup
300 milliliter cola
3 eetlepels sambal badjak
2 eetlepels cajun kruiden

Bereiding

Meng in een grote mengkom de sambal, cajunkruiden, Smokehead Single Malt Islay Whisky, knoflook, ketchup en de cola. Roer goed door tot een marinade. Voeg de kippenvleugels toe en laat de vleugels minimaal 60 minuten marineren. Zet een (stoof)pan op het vuur en voeg de kippenvleugels met marinade toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Laat nu de kippenvleugels met marinade helemaal afkoelen, dit zorgt ervoor dat de saus iets kan indikken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenvleugels in een ovenschaal of beklede bakplaat. Zorg voor voldoende marinade op de kippenvleugels. Bak de kippenvleugeltjes nog 15 minuutjes in de oven tot ze gaar en een beetje krokant zijn.

« Terug