Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Phebus - wijn met Frans/Argentijnse passie

Phebus – wijn met Frans/Argentijnse passie

Toewijding. Met dit ene woord omschrijven we het wijnhuis Phebus, en in het bijzonder haar oprichter Hervé J. Fabre, het beste.

De in Bordeaux geboren Fransman arriveerde begin jaren '90 in Argentinië op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Hervé's passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij één van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort.

De wijnhuizen van Phebus

De passie en toewijding van de Fabre familie komen terug in de mooie wijnen die de beide wijnhuizen produceren. Ja, u leest het goed. De Phebus-wijnen worden in twee afzonderlijke wijnhuizen geproduceerd, te weten Fabre Montmayou Mendoza en Fabre Montmayou Patagonia (zie kaartje). Het lijkt niet zo ver uit elkaar, maar beide wijnhuizen staan in het echt maar liefst 1000 km van elkaar verwijderd. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, de beide terroirs van Mendoza en Patagonia en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid.

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Río Negro). Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kratten vervoerd, zodat ze niet beschadigen. Als de druiven in het wijnhuis arriveren, worden ze nogmaals met de hand geselecteerd zodat alleen de beste druiven worden gebruikt. De fermentatie geschiedt bij een constante temperatuur. Voor een optimale beluchting wordt de wijn 4x per dag overgepompt. Het huidcontact aan het einde van de fermentatie en voordat de wijn in de eikenhouten vaten verder gaat rijpen, zorgt voor een betere extractie van tannines en een goede structuur van de wijnen.

Het Wijnproces