De wijngaard van Château Bégadan is 28 ha groot en is al verschillende generaties in het bezit van de familie Salette.
Sinds 1972 woont en werkt de familie op het château en heeft niet stil gezeten. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en daarvoor hebben ze ook een certificaat gekregen. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede wijn begint in de wijngaarden en daarop focussen ze een heel groot deel van hun aandacht. Maar de moderne wijnkelder is natuurlijk ook debet aan de ‘regen’ van medailles en hoge punten van diverse journalisten en sommeliers zoals James Suckling, Andreas Larsson en Gilbert&Gaillard.
De familie maakt smakelijke ronde en verfijnde wijnen waarin fruit en lichte houttonen goed naar voren komen.
Daarvoor is de aanplant van de druivensoorten overwegend Merlot met een subtiel aandeel Petit Verdot en voorts Cabernet Sauvignon.
Terroir: klei en keien
Vinificatie: de wijn wordt op de traditionele wijze gemaakt. Na de vergisting laat men de wijn nog 7 maanden rustig rijpen. Daarna gaat de blend van 12 – 18 maanden in eikenhouten vaten.