Nergens dat uitbundige gejolijt. Geen gehoempapa van aardbeien en frambozen. Geen kersen die nog even de slingers komen ophangen. Geen gegraai in de suikerpot.
Licht, verfijnd en zalmkleurige wijn. Een verdwaald bosaardbeitje en een framboos die 'm de weg weer wijst. Een en anders speelt zich af in de luwte van milde abrikoos. Er is de sensatie van het aanbijten door een perzikhuidje. Eerst zacht-droog en dan het sap.
Zonnige kruiderij (herbes de Provence liggen voor de hand) verwaait en bijna transparante zuren duwen naar fris.
Goede stijl.
Bodem: Kalkrijke kleibodems rijk aan mineralen.
Vinificatie: De druiven worden apart gevinifieerd. Koude schilinweking, gevolgd door een zachte persing met een pneumatische pers, waarna het sap gescheiden wordt. Vergisting op lage temperatuur bij 16 graden Celcius. Na filtering wordt de wijn geblend en gebotteld.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.