Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij...

Sander Graat úw topSlijter!

Sander Graat heeft vanaf 1 oktober 2015 samen met zijn partner Chantal Vullings de deuren geopend van hun nieuwe pand aan de Kloostertuin 17 in Boxmeer. Hij is met veel plezier lid van de topSlijter formule.

Kloppend horecahart
Sander Graat heeft altijd een kloppend hart voor de horeca gehad. Hotelschool gevolgd en jaren in de horeca gewerkt. ‘Na tien jaar horeca ben ik een half jaar door Brazilië gaan reizen en uiteindelijk via wat omwegen bij de Aldi als filiaalleider terecht gekomen. Daar heb ik Chantal ontmoet. De toenmalige Gall & Gall franchisenemers van Boxmeer kende ik persoonlijk, zij vroegen mij of ik interesse had in hun slijterij. Mijn droom was een eigen horecazaak, maar dit kwam aardig in de buurt. Na een half jaar als eenmanszaak gewerkt te hebben kwam Chantal er gelukkig bij. Dat gaat heel goed, misschien ook wel omdat we elkaar ook op de werkvloer ontmoet hebben.

De winkel liep uitstekend, de lening van de bank en een familiaire lening hadden we na ongeveer 5 jaar volledig afgelost; na die 5 jaar dachten we dus ook geld te gaan verdienen maar helaas, dat was de periode dat Gall begon met het instuwen van acties. De weekfacturen werden steeds hoger en onze liquiditeit kelderde. Doordat wij deze producten na de actieperiode voor actieprijs door bleven verkopen kregen we niet meer de inkoopkorting over deze producten. We werden dus belast voor de normale inkoopprijs en verkochten het tegen actieprijs. Oftewel, bij Gall krijg je alleen maar inkoopkorting over producten die je in de actieperiode verkoopt.

Om de kosten te beperken wilden we verhuizen naar een nieuw (goedkoper) pand. Hier was Gall & Gall het niet mee eens. Zij willen naast een supermarkt zitten. Toen er een ander  pand in hetzelfde winkelcentrum vrij kwam, naast de supermarkt, moesten wij de winkel nog voor € 100.000 verbouwen in de nieuwe formulestijl!

Meer ondernemen
‘We liepen een beetje vast, wilden meer ondernemen, eigen beslissingen nemen, samenwerkingsverbanden opzoeken, eigen inkoop doen. We voelden ons geremd.

We zijn via een advocaat gaan informeren of we onder ons contract uit konden komen. En dat kon! Per 1 oktober 2015 zijn we úw topSlijter geworden en verhuisden we naar een nieuwe locatie.

Nu bruisen we van de energie en plannen en zijn super dankbaar dat de mensen de weg naar de Kloostertuin hebben gevonden. Sowieso is het hier na de renovatie van de Kloostertuin, de overdekte winkelstraat van het gezellige Boxmeer, echt prachtig geworden en merken we dat de aanloop sterk verbeterd is.'

Van franchisevestiging naar zelfstandig ondernemerschap
úw topSlijter’ bestaat uit een samenwerkingsverband van globaal 75 zelfstandige slijters; lokale slijters die graag een stapje meer zetten voor hun klanten. De topSlijters zijn echte speciaalzaken, die zich onderscheiden door hun vakkennis en assortiment. Naast de bekende nationale en internationale merken vindt u bij úw topSlijter ook een groot aantal huismerken en exclusiviteiten maar ook lokale en streekprodukten. Ik vind dat super om telkens nieuwe producten te introduceren. Stuk voor stuk met zorg gekozen en een hoge kwaliteit bieden voor een redelijke prijs. Zo vind je bij ons de nieuwste zomerdrankjes, maar ook een heerlijke jaarwijn die het hele jaar in de aanbieding is.

Betrokken ondernemen
'
De topSlijters zijn een ontzettend enthousiaste club en ik vind het top om hierbij te mogen horen. Ik ben vrijwel direct bestuurslid geworden omdat de formule mij echt aanspreekt en ik graag betrokken ben. Het voelt echt als een warm bad, we zijn collega’s met hart voor onze klanten en passie voor het vak, dat is echt fantastisch. We hebben ons naast regionale producten ook verdiept in speciaal bieren en whisky’s. Dat assortiment is zelfs verdubbeld. Maar ook voor de mooiste wijnen kunt u nog steeds bij ons terecht. Willy Verstraten, die al een hele tijd bij ons met plezier de mensen adviseert betreffende de lekkerste wijnen en de beste combinaties, mag zich sinds 2014 ook vinoloog noemen. 

 

Mocht u meer willen weten over onze overstap en wat de vele voordelen van úw topSlijter zijn dan mag u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Sander Graat

De Kloostertuin 17
5831 JS Boxmeer

info@sandergraat.nl