Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

topSlijter worden?

topSlijter worden? Een goede keuze!

úw topSlijter is een keten van zelfstandige slijters en in grootte de derde slijtersformule in Nederland. Stuk voor stuk ondernemers die trots zijn op hun bedrijf en op hun formule!

úw topSlijter, 100% vakmanschap

Lokaal ondernemen

Bent u op zoek naar een unieke, succesvolle formule met een specialistisch imago in de slijtersbranche? Dan is úw topSlijter dé formule voor u! De belangrijkste kernwaarden van onze formule zijn vakmanschap, lokaal ondernemerschap en lokale betrokkenheid. Globaal zijn 80 zelfstandige slijters bij ons aangesloten, die stuk voor stuk profiteren van veel formulevoordelen.

Optimaal rendement

Wij bieden een breed pakket aan duidelijk herkenbare formule-beeldmerken en een volwaardig programma aan off- en online marketingactiviteiten. Alle inspanningen van de formule zijn gericht op het behalen van een optimaal rendement voor u als ondernemer op de korte én op de lange termijn. Een formule met toekomstvisie dus.

Slim ondernemen?!

“Wat kost zoiets?” denkt u waarschijnlijk. Als ondernemer betaalt u per kwartaal contributie, wat neer komt op ongeveer 100 euro per week. In vergelijking met andere formules in de branche is onze contributie bescheiden. Dat komt omdat topSlijter een non-profit organisatie is. De leden zijn mede-eigenaar van de formule en hebben daarmee zeggenschap over de formule. En als u slim onderneemt, houdt u net als veel van onze leden geld over aan uw lidmaatschap! Indien u inkopen doet via de preferred suppliers van topSlijter ontvangt u over uw inkopen een bonus! Deze verrekenen wij per kwartaal met uw contributie.

Wat krijgt u als lid?

 1. Wij bieden onze leden veel toegevoegde waarden, waaronder:
  Een unieke mix van on- en offline marketingmiddelen, speciaal voor u gepersonaliseerd (hierover leest u verderop meer).
 2. Herkenbaarheid van onze formule en de naam úw topSlijter.
 3. Uw eigen online messageboard boordevol relevante informatie en een leuke manier om met uw collega topSlijters in contact te komen.
 4. Een scankassa-systeem tegen zeer concurrerende voorwaarden, eventueel gekoppeld aan uw webshop.
 5. Alle voordelen vanuit jaarafspraken van topSlijter BV met leveranciers.
 6. Een uitgelezen kern- en exclusiviteitenassortiment met daarin o.a. onze bestseller Les Grandes Caves d’Albret (verkoop globaal een miljoen flessen per jaar).
 7. Volledige financiële transparantie (u heeft o.a. inzicht in inkoopprijzen, actiekortingen, leveranciersbijdrages en daarmee inzicht in uw marge per artikel).
 8. Bestelmogelijkheden via preferred suppliers zoals De Monnik Dranken en Paardekooper (verpakkingen) tegen gunstige condities.
 9. Klantenbinding met ons spaar- en loyaliteitsprogramma.
 10. Unieke cadeaubonnen op uw naam.
 11. Adviesmogelijkheden vanuit diverse deskundigen op allerlei gebieden (van winkelinrichting tot het organiseren van lokale activiteiten en alles daartussenin).

U bent de ondernemer

Het topSlijter marketingprogramma maakt onze formule uniek. Wij maken het graag makkelijk voor u zodat u zich kunt richten op de verkoop, maar wel vanuit uw naam. Daarom personaliseren wij al onze marketinguitingen, zodat het uw uitingen zijn. U adverteert on- en offline met uw eigen naam en dat niet alleen!

Uw winkel tenminste 200 keer per jaar online onder de aandacht?

Dat kan met ons online marketingprogramma, bestaand uit:

 • Uw lokale, persoonlijke website met een www-adres naar eigen keuze. Volledig voor u opgezet en ingericht. Uiteraard goed vindbaar in de diverse zoekmachines zoals Google. De website wordt automatisch gevuld met de acties, landelijke nieuwsitems en leuke artikelen. U kunt zelf heel gemakkelijk lokale nieuwtjes en artikelen (bijvoorbeeld over proeverijen etc.) toevoegen.
 • Een intelligent nieuwsbriefsysteem. Elke twee weken wordt er voor uw klanten een persoonlijke digitale nieuwsbrief klaargezet. Deze is door u naar wens aan te passen en wordt automatisch verzonden.
 • Uw eigen Facebookpagina. Minimaal 3 keer per week plaatst topSlijter hierop interessante content, zoals leuke weetjes, like- en winacties etc.

Om optimaal gebruik te maken van dit programma, biedt topSlijter u een persoonlijke training aan en kunt u een beroep doen op de helpdesk.

Een online etalage met uw eigen lokale webshop?

Ook dat maakt topSlijter mogelijk. Uw klanten kopen bij u, niet bij de organisatie. Alle verkopen komen dus rechtstreeks ten goede aan uw kassa! Het kernassortiment wordt voor u verzorgd. U bent volkomen vrij om elk artikel van uw keuze toe te voegen. De webshop wordt volledig naar uw wensen ingericht, u bent degene die bepaalt. Wel/niet bezorgen, wel/niet verzenden, verzendkosten, regio enz. enz. het is allemaal lokaal te regelen. Tegen een eenmalige kleine vergoeding wordt de webshop gepersonaliseerd, geheel naar uw wens, opgeleverd en wordt u getraind om e.e.a. zelf bij te houden.

Een professionele aankondiging van acties in uw winkel en plaats?

Daarvoor hebben wij een offline pakket voor u samengesteld, bestaand uit:

 • Uw gepersonaliseerde advertentie, die 12 maal per jaar verschijnt in uw zelf gekozen plaatselijke/regionale krant. In deze advertentie plaatsen we een foto van u of uw winkel en zetten we uw eigen naam, adres en online contactgegevens van uw lokale winkel. Om het voor alle leden gelijk en rechtvaardig te houden vergoedt topSlijter € 100,- per geplaatste advertentie.
 • De topSlijter folders worden ook 12 maal per jaar verspreid in het door u zelf gekozen postcodegebied.
 • Een uitgebreide fullcolour relatiegeschenkenbrochure voor uw bedrijfsrelaties.
 • Een uitgebreid pakket POS materialen, zoals posters, displaykaarten, schapkaarten, prijs- en artikelinformatielabels en sfeerhangers.

Om nog meer rendement uit het offline pakket te halen, denkt topSlijter graag met u mee. Zo bieden wij u media-advies betreffende kranten en postcodegebieden. Graag ontzorgen wij u door de plaatsing van advertenties en bezorging van folders voor u te regelen.

Lidmaatschap van topSlijter in de praktijk

Aandeelhouder
Als u lid wordt van topSlijter koopt u twee certificaten van aandelen in de formule. Hierdoor wordt u mede-eigenaar van onze formule. Over uw aandelen wordt regelmatig dividend betaald. Ook geeft het aandelenbezit u het recht om op de jaarvergadering te verschijnen. Daar wordt u op de hoogte gehouden van het financiële reilen en zeilen van topSlijter. Ook kunt u interessante masterclasses volgen en hebt u dé gelegenheid om met andere topSlijter collega’s ervaringen en ideeën te delen. Naast de jaarvergadering organiseert topSlijter op regelmatige basis bijeenkomsten en studiereizen speciaal voor leden.

De organisatie
De dagelijkse gang van zaken bij topSlijter BV wordt aangestuurd door Formule Manager Ton Benschop samen met Helga Lam. Daarnaast is er het bestuur. Het bestuur wordt gevormd door 5 slijters en 2 leden namens De Monnik Dranken, dit bedrijf is ook aandeelhouder in de formule. Het bestuur heeft een actieve houding in het bepalen van de koers van de formule en ontvangt graag tips en feedback vanuit de leden. Daarmee kan topSlijter uw belangen en die van collega’s optimaal behartigen.

Commissies
Naast het bestuur is er een proefcommissie, een prijzencommissie (zij houden de actieprijzen en de samenstelling van het kernassortiment in de gaten), een social media commissie en een verpakkingscommissie. Deze commissies bestaan allemaal uit slijters die met kennis uit de praktijk hun steentje bijdragen.

topSlijter is per slot van rekening een formule van slijters, voor slijters! Dus voor u!

Heeft u een slijterij en spreekt de samenwerking met gelijkgestemde collega’s u aan?

Heeft u een goedlopende slijterij en zoekt u naar een opvolger?

Heeft u ervaring als slijter en wilt u een slijterij beginnen?

Neem dan contact op met:

Leon van Wingerden, bestuursvoorzitter úw topSlijter

E leon.vanwingerden@topslijter.nl

M 06-51097686