Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Admin
Hoefzijde 3
3871 AN WIJK BIJ DUURSTEDE

úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Whistler Double Oaked Irish Whiskey

(0,0 / 5)
The Whistler Double Oaked Irish Whiskey
Een met de hand geselecteerde, premium Ierse whiskey, die in kleine batches wordt gemaakt met behulp van enkele van de beste malt- en graanwhiskey's van Ierland. De Head Distiller van The Whistler selecteert de beste whiskey's die uitsluitend in ex-bourbonvaten zijn gerijpt voordat ze zes maanden worden overgebracht naar de kenmerkende Oloroso-sherryvaten, waardoor een complexe en volle whisky ontstaat.

Over de producent The Whistler
The Whistler wordt geproduceerd op de Boann Distillery, een familiebedrijf welke is opgericht door Patrick en Marie Cooney. Het is altijd al hun droom geweest om een eigen Ierse whiskey te creëren en te distilleren. Deze droom maken ze nu waar in het hart van de Boyne Valley, waar ze mooie whiskeys met een uitgesproken karakter produceren. Van malen tot distilleren, rijpen en bottelen, alles wordt gedaan in de rust van de unieke familie distilleerderij.

Met behulp van eigen bronwater, afkomstig uit de Boyne Valley, en lokale Ierse gerst worden de whiskeys gemaakt. De onderscheidende pot stills op de distilleerderij zijn speciaal ontworpen om zowel traditionele methodes alsook moderne technieken toe te kunnen passen. Door deze methodes te combineren, produceren ze een pure spirit met een geweldig karakter welke op een unieke wijze zijn 'sense of place' weergeeft - een unieke en eigentijdse spirit met een unieke herkomst.

Het rijpen van de spirits wordt alleen in de beste eikenhouten vaten gedaan en vindt plaats in de kelder en op maat gemaakt magazijn, uiteraard onder het oog van het team. Bottelen gebeurt ook in eigen beheer, waardoor ze bij de Boann Distillery het hele proces, van graan tot glas, onder eigen controle hebben.

De naam 'The Whistler' komt door Patrick Cooney en zoon James Cooney, welke beide enthousiaste fluitspelers zijn. Ze staan erom bekend gasten tijdens feestjes te verassen met vertolkingen van Ierse volksliedjes en soms zelfs enkele moderne krakers. Het merk is dan ook zo genoemd ter ere van oprichter Pat, want hij is ook daadwerkelijk 'The Whistler'.
€ 24,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Overig
Kleur
helder
Geur
Gezouten karamel en vanille springen uit het glas met lichte, kruidige eiken en ondertonen van pittige citrus, honing en een vleugje noten.
Smaak
Honing en romige vanille komen naar voren met lichte, kruidige eiken die worden gevolgd door de pittige schil van citrusvruchten. Een heerlijk doordrinkbare whiskey.
Afdronk
Lange en spannende afdronk met droge eiken tannines met een hint van honingzoetheid.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review